Kok-in o Doloplazích

23.03.2009 17:09

Sem včera vymrznul jak saharskej křeček v Grónsku! Po obědě si řikám, že je krásnejch deset stupňů (žádný piva, normálně na telefonměru!), a tak by bylo fajne si zajet kuknout na přáslavický borce, kteří když nepáchnou pod Špilas tak aspoň zalítnou do Horních Hadů. Jo, děcka! Teplota se sunula dolů rychlosťou urvané laviny a brala s sebou nehty, prsty, nosy, uši a ... nee, tohle ze mě prostě nedostanete!

Už v tom hnusnym klimakteriu sem zašel na hajzliky, co maj na hřišťu. No vomrznul jsem ještě vice a pak mě scaní na dlouhou dobu přešlo! Hřiště hezký (co do velikosti!), ale teda zrovna žádnej velkej kvalita :-)

Rozhodčiho nikdo z OFS (obr fotbalová smetánka) neposlal, a tož nezbylo, než aby to fóknul jeden z místnich. Do ruky (teda spíš do pusy!) to vzal trener domácich a na hřišťu to bylo znat! Kluci z vobou manšaftů hráli poctivě, přátelsky a férově. Sem tam někdo někomu málem zlomil končetiny, vobčas někdo někomu natáhl vazy (že Wazi?) a tak to šlo pořád dokola...

Nejhezčí branky padaly po krásnych fotbalovych akcich jako ukopnuti miče i s golmanovyma rukama, po nepovedenych ofsajdovych pastich (teda ne že by hráči nevěděli, jak na to, to spíš pomezní zamrznul na lajně a praporek vobčas zvedal už preventivně, aby se nemuselo vůbec přemýšlet, esliva to ofsajd případně nemohl byt!). Kluci z vobou manšaftu to vždycky odměnili hromovym potleskem na kost zmrzlych ploutvi. Pak už padaly i goly normalni (tzv. ušmudlane), a to když třeba bek hostí při rohu domacich musel nejdříve vylosovat šťastného vyherca, ktereho bude hlídat. Bo se jich k němu lísalo tolik, že najednou samou radosťou nevěděl, keho z nich si vybrat za ženu.

Nakonec v té bojové přestřelce, kterou malé děti zařadí buď do her logickych nebo stolnich, zvítězilo smutnější domácí družstvo. Po výsledku 5:4 totiž zejmena domácí musejí zapřemyšlet, zda ve fotbale pokračovat a nebo se dát na jinou konvektivní hru (např. ono pověstné zvedání kryglu, což by jim umožnilo pověsit kopsny na pipu!). Dostat doma 4 fiky se ceni! V situaci, kdy stoper domacich si obcas pletl fotbal s tenisem (ale bez rakety v ruce!) a jeden z krajnich beku nasel sve nejzazši meze (stran tvrdych zakroku!), mohli byt domaci rádi, že se jednalo jen o přátelák a ne o mistrovské utkání. Mohli taky dohrávat v devíti :-)

Každopádně se s nimi už tuto sezonu Přáslavice nepotkají, a tak jim přejme hodně bodů na jaře, a to zejmena s týmy, ktere bojují o záchranu, aby to našim borcum pomohlo :-)

Tak fičte a já se zase někdy vynořim!

 

Přečteno krát.

Zpět

Vyhledávání

FK Přáslavice © 2008 Všechna práva vyhrazena.