Kok-in o brigádě

21.03.2009 11:14

Uďál sem si vejlet do Přáslavic, zaparkoval jsem kósek od hřišta a vomrknul jsem tu brigádu, co si na dnešek zorganizovali. Heh, sranda k popukání...

Začali časně, už ráno v osm kvokali na hřišťu. Motali se jim pod nohama jacísik borci, co nemluvili zrovna ponašimu, ale zase bylo vidět, že rozumí a makají :-) Nadělali kolem sebe za těch několik dní pěknýho bordelu, tak bylo nejdřív třeba uklidit to. Chuapci se netvářili zvrovinka nadšeně, ale co jim zbejvalo! Když byly uklizený příchody, odchody, záchody a veškerý přístupový prostory, dali se hošani do teho.

Vyházeli fšecko a vodevšaď ven. Prohlídli to, votřeli, voprášili, umyli, místnosti vymetli (dófám, že i s těma neuspokojivejma výsledkama!) a zase fšecko tahli zpátky. Nachystali místnost pro rozhodčího a dvě šatny a potřebné věci sestěhovali do jedné místnosti, aby v tym jako neměli bordel! Za takovejch podminek bych já do Přáslavic manšaft nepřivez, ale jináč to nepůjde, minimálně prvních pár domácích utkání sehrajou místní borci ve stísněnejch podminkách a připravit by se na to měly i manšafty, co tam pojedó a pak bez bodů budó odjíždět.

V šatně chlapů třeba vyměnili i stůl (co se teho Ježek naměřil!), nachystali si lékárničku (asi až jejich trenéra štrejchne, aby se mohli tvářit, že mu jako chtěli pomoct - to já dobře znám!), šuplíky namazali hřejivkou, aby jim nebylo zima a dobře klouzaly... prostě nadřeli se tam jak hovada :-) Vyházeli spoustu špatnejch balonů, nechali si jen ty lepčí (stejně budou kupovat nový, radost si může člověk udělat v každým věku, no ne?), vykomínkovali dresy (i když některým se muselo trochu vysvětlovat, co že je to takovej komínek), složili ručníky, vyházeli starý chrániče, který už ani mladí na holeně brát nechtěli, a celkově se před nastartovaným kompresórem rozloučili se všema murama, pavókama a jinou havěťou, co se zatím uhnízdila v těch uloženéch hadrech.

Hostům nachystali šatnu, že se tam budou cítit jak v kinosále! Sklápěcí sedačky tam maj, židlí na stohy a jestli kecám, ať se z útoku propadnu až na stopera! Na stůl si můžou dát, co chtějí, prostě dobře jim tam bude :-)

Venku mezitím rozebírali udírnu. Nad tím vším krásou :-) se rozléhal hromový řev příznivce nejmenovaného ligového klubu ze severu Moravy, který zjistil, že ač se "měla udírna bourat", mělo se shodit jen dřevěné obložení a udírna měla zůstat stát. Jenže hned zrána se zjistilo, že udírnu nechal někdo chytrej zbourat a dřevěné obložení stálo... No, jak říkám, na hlavu postavený... takhle to tam ještě chvilku povedou a bude :-)

Na hřišti umyli lavečky, reklamy sponzorů (teď bude na hřišti dobře vidět, kdo že dal peníze manšaftu, kterej hraje chvílema takhle vostudně!) vytáhli sekačku, co jí říkali vertikurvátor (nebo tak nějak!) a jezdili s ní po hřišťu tam a zase zpátky. Hřiště nevypadalo špatně, řekl bych, že na místní podmínky vypadalo hooodně dobře, ale je otázečkou, jak bude vypadat až na to vlítnou... Vlítnou na to asi v úterý, kdy se domlouvali, že si dají někdy vodpoledne trénink, taky tam padlo nějaký rozhodnutí vo balonech, ale to jsem neslyšel (nebo zaspal? no a cóóó! svítilo sluníčkóóó!).

Když končili, rozebrali si jakýsik polívky, asi aby je při špatnejch výkonech aspoň něco hřálo. Jeden se jim tam snažil prodat jakýsik nátěry (asi jedovatý!) a vomítky, ale vysmáli se mu :-) Vypadá to tam teď jak v pohádce (vo kterou ale jde nebudu rači řikat!). Zétra maj schuzu, tak uvidíme, asi se tam v přestrojení vobjevim, doufám, že mě daj aspoň klobásu a pivko!

Tak fičte a já se zase někdy vynořim!

 

Přečteno krát.

Zpět

Vyhledávání

FK Přáslavice © 2008 Všechna práva vyhrazena.