Hodnocení podzimní sezóny mužů

12.12.2009 15:59

Podzimní část pro naše mužstvo nezačala zrovna nejlépe a tak před zahájením podzimní sezóny jsme se museli rozloučit na základě jejich rozhodnutí s dlouholetými oporami Martinem Petrem a Patrikem Drgou, dále měl ukončit aktivní kariéru gólman Honza Zezula, ale toho se naštěstí podařilo udržet alespoň pro podzimní část, za což mu moc děkujeme.
Na roční hostování odešel Petr Kundrt do mužstva Březolup, které hrají I.A třídu. Jelikož Jiří Pekař po dlouhém působení u mužů ukončil funkci trenéra, tak se těsně před startem této sezóny řešilo angažování nového trenéra. Vypadalo to, že nás povede Ruda Muchka, samozřejmě si všichni od toho moc slibovali, ale bohužel ani tento krok nevyšel a tak se ujal vedení týmu aktivní hráč, náš zraněný gólman Přemysl Řezníček.
Na začátku letní přípravy to vypadalo, že se hráčský kádr posílí. Přišlo pár nových hráčů, ale jak podzim ukázal ne všichni přišli, aby hráli a po čase jejich zájem opadl. Proto z nově příchozích se dá jako o posile hovořit jen o Jirkovi Vodičkovi. Sezónu jsme začínali s kádrem 22 hráčů, nakonec jsme podzim dohrávali opět ve 14 lidech včetně třech dorostenců.
Kromě asi dvou nebo třech utkání měla naše vystoupení stejný průběh. Počáteční tlak, dvě - tři tutovky, které jsme neproměnily a poté čekání na branku soupeře. Na začátku se projevil obrovský nedostatek v důrazu při zakončení, vlastně celou podzimní část nám chyběl střelec a s tím související herní zkušenost. Stačí se podívat na tabulku střelců (nejlepší střelec Petr Kvita – 4 branky, za ním s 2 brankami Libor Brokeš - předstopér a Josef Rubáček) a člověk má hned jasno. Do týmu se zapracovali mladí hráči, věkový průměr je vynikající, kazí ho pár hráčů kolem třicítky, ale upřímně řečeno - nedokážeme si v současné době bez nich hru představit. Mladí hráči by chtěli samozřejmě hrát bez nich, ale bez těch třicátníků ten mančaft hrát nemůže, jelikož nám chybí herní zkušenost a vyzrálost. Věříme, že půjdou všichni anebo alespoň většina hráčů herně nahoru.
Od začátku se Přema hlavně snažil pozvednout týmového ducha, něco se povedlo něco ne, ale každý hráč si musí uvědomit, že během zápasu musí všichni makat pro tým. Pokud ne, nebude to fungovat. I náhradníci viděli, že mají šanci a na hřiště se vždy dostali všichni (tím myslel možnost všech třech střídání, kterou vždy využil).
V tabulce jsme na spodku (předposlední místo s 11 body) a pokud nezačneme dělat výsledky, může se klidně stát, že mužstvo sestoupí. Všichni jsme optimisti, věříme, že zabereme a soutěž udržíme. Je na zváženou co je potřeba udělat, protože je to už druhá sezóna co se zachraňujeme. Na druhou stranu je lepší hrát se svými hráči soutěž na kterou mají, než živit žoldáky, kteří hrají jen za prašule a když dojdou tak samozřejmě odejdou. Pro naše dorostence a jejich další fotbalový růst je velká možnost zahrát si poměrně slušnou třídu a hlavně to je motivace si zahrát v jejich věku tuhle soutěž.
Na závěr bychom chtěli poděkovat Přemovi, všem hráčům, Láďovi Vaverkovi, který dělal vedoucího a pevně doufáme, že se na jaro dáme dohromady a začneme makat na doraz. Jedině tak můžeme něco uhrát a získat body k záchraně. Všem hráčům, výboru a fanouškům včetně jejich rodin přejeme krásné prožití vánočních svátků, hodně štěstí a zdraví v novém roce – budeme ho určitě všichni potřebovat.
Bude na novém trenérovi, aby v rámci zimní přípravy zapracoval na mančaftu a věříme, že se na jaře někdo chytne a začne sázet branky. Moc to potřebujeme a přejeme novému trenérovi hodně štěstí a pevné nervy, protože na jaře nás čekají velmi těžké zápasy v boji o záchranu.
 

Zpět

Vyhledávání

FK Přáslavice © 2008 Všechna práva vyhrazena.